Verkeersavond bij Dorpsbelangen Westdorp

Westdorp

Maandagavond 19 februari hadden we in het dorpshuis een bijeenkomst/bijscholing van VVN. De 20 aanwezigen kregen middels formulieren  verschillende foto's/situaties te zien met bijbehorende meer-keuze-vragen. Deze werden per pagina behandeld door Jan Huizing van VVN, de juiste antwoorden plus de uitleg werden gegeven. Het was een leerzame, soms confronterende avond. Na afloop kregen we een aanbieding voor "opfriscursus senioren" , wat verdeeld over 2 dagdelen in Emmen, bij DIBO werd gegeven. Zowel theorie als praktijk en geheel kosteloos.

5 personen, die op deze bijscholingsavond waren, hebben zich aangemeld en zijn reeds "opgefrist". Het 1e dagdeel werd theorie behandeld aan de hand van verkeersborden en daarna ging je onder begeleiding de oefenbaan op voor voertuigbeheersing. We moesten een aantal keren een noodstop maken op zowel een droog als een nat/glad wegdek. Een bijzondere, maar leuke ervaring, kan ik je vertellen. Je hebt het idee dat je door de bodem van je auto heen trapt.

Tijdens 2e dagdeel maak je een individuele praktijkrit van een uurtje, met een instructeur natuurlijk, door Emmen. Daarna werden er een ogentest en reactietest afgenomen. Met de nodige tips en een nuttig bijscholingsboekje gingen we huiswaarts. We kunnen terug kijken op een mooie, goed georganiseerde cursus.

Op maandag 14 en woensdag 16 oktober 2024 wordt de opfriscursus nogmaals gegeven in Emmen. De ochtenden zitten al vol, maar op de middagen is nog plaats. Mocht je interesse hebben, meld je snel aan via Veiligverkeer.emmen@gmail.com of bel met DIBO 0591-612942.

Het is dit jaar nog gratis, volgend jaar vragen ze kleine eigen bijdrage van 5 euro per persoon.

Met vriendelijke groet,

Anneke Brand

Dorpsbelangen Westdorp

.
Jan Huizenga van VVN

Wat speelt er in jouw buurt?